İstanbul’da tarihi Yedikule Suriçi Bostanları 6 Temmuz 2013’te park yapılmak için, Fatih Belediyesi ve İBB tarafından dozerlerle tahrip edildi, verimli bostan topraklarının üzerine niteliksiz toprak ve moloz yığılarak ürün veremeyecek hale getirildi. Yedikule’nin çevre ve kültürel mirasına sahip çıkmak adına başlatılan “Yedikule Bostanları Girişimi”, en kısa zamanda bir tasarım revizyonu ile verimli bostan topraklarını koruyacak yeni bir proje geliştirmek için yerel yönetim ile diyalog oluşturmak istiyor. yedikulebostanlari.tumblr.com/
Geçen hafta başında Açık Dergi’de Yedikule Bostanları Girişimi’nden Suna Kafadar’la konuşmuştuk.
Daha sonra 11 Temmuz Perşembe günü de Yedikule Bostanı’nda işçi olarak çalışan Rıza Koçer’ le yaptığımız bir söyleşiyi dinledik.
İndirmek için: mp3, 10.5 Mb.
11 Temmuz 2013 tarihinde Açık Radyo’da Açık Dergi programında yayınlanmıştır.
Haftanın son günü de Tohumdan Hasada Ekolojik Yaşam’da konuğumuz tarihçi Necdet Sakaoğlu’yla, Osmanlı döneminde İstanbul’un bostanlarını, işlevini ve önemini konuştuk. Ayrıca Yedikule Bostanları’yla ilgili süreci takip eden tarihçiler grubundan, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nden Doç. Dr. Çiğdem Kafesçioğlu ve yazar Suna Kafadar stüdyoda konuğumuzdu. Hem Yedikule Bostanları’nı hem Gezi Parkı mücadelesinin bize öğrettiklerini konuştuk.
İndirmek için: mp3, 24.5 Mb.